B-26 Storesøvej - 3920 Qaqortoq BrilleLeif briller og kontaktlinser Qaqortoq Grønland
Klik på en af de røde mærker for at se mere om den byKlik her for at læse om BrilleLeif i QaqortoqKlik her for at læse om BrilleLeif i Alluitsup PaaKlik Her for at læse om Brilleleif i NanortalikKlik her for at læse om BrilleLeif i Narsaq

Om Qaqortoq

Qaqortoq kommune har i alt ca. 3.500 indbyggere, hvoraf ca. 3.200 bor i byen og resten fordelt på bygder og fåreholdersteder. Byen er foruden at være den største kommune i Sydgrønland, centrum for kultur, uddannelse samt beskæftigelse. Der er både gymnasium, handelsskole og højskole, som er med til at sætte sit præg på byen. Men også fåreholdersteder er med til at give dette område i Grønland, en særlig karakter. De største erhvervsvirksomheder, foruden Qaqortoq Kommune er Pisiffik og Great Greenland.     

Qaqortoq byder på forskellige oplevelser året rundt, en levende kulturby midt i skønne naturomgivelser, med ”sten og menneske” projektet, der har sat sit helt unikke præg på byen.

 

Rejse til og fra Qaqortoq

Der er mange muligheder for at komme rundt  til byer og bygder i Sydgrønland, både med skib og med helikopter. Arctic Umiaq Line’s passagerbåde sejler stabilt og hyppigt og der er at lave, selvom storisen i foråret og på forsommeren kan forsinke skibene lidt.

En gang om ugen er der skibsforbindelse for Nordgrønland med Arctic Umiaq Line’s kystpassagerskibe, og flere ugentlige afgange til fra Nanortalik, Narsaq, Narsarsuaq samt bygderne i regionen.

 

Qaqortoq – en  kulturel by

På torvet ved den gamle bydel, møder man det ældste springvand i Grønland. Rund omkring ligger flere ældre bygningsværker, der alle har deres helt unikke historie. Disse bygninger huser bl.a. kontorlokaler, museum, bageri og meget mere. Tæt ved torvet ligget ”brættet”, der er de lokale fiskere og fangeres marked, herfra er der kun et stenkast til havnen med passagerskibe.

 

I nordboernes fodspor

Hvalsø kirkeruin, den bedst bevarede nordboruin der forsøges medtaget på Unesco’s verdensarvsliste. Sydgrønland blev kort før år 1000 opdaget af vikinger, der slog sig ned og drev landbrug. I ca. 500 år var der nordbogårde rundt i området, kaldet østerbyen.

Da Hans Egede i 1721 kom til Grønland, var nordboerne imidlertid forsvundet. Der er i dag mange gisninger om hvad der egentlige skete, nogle mener at de blev udslettet af eskimoer eller at de blev assimileret i den eskimoiske befolkning under en klimaforandring. Spredt rundt i hele Sydgrønland, er der mange spor efter deres færden. Hvalsø kirke er dateret til at være fra 1300- tallet.

 

Den gamle kirke

Frelserens kirke, ved den gamle bydel blev opført i 1832. til kirken der kom op som byggesæt fra Drammen i Norge, knyttet der sig en spændende historie. Kirken husede bl.a. et bibliotek på loftet og fungerede som sådan helt op til 1940’erne. Kirken hænger bl.a. redningskransen fra Hans Hedtoft, der forliste i 1959 og Grønlands ældste kirkeskib der er en kopi af briggen ”Hvalfisken” som gjorde tjeneste for den kongelige grønlandske handel, fra 1804 og næsten hundrede år frem. Den gamle kirke benyttes den dag i dag stadig, men pladsmangelen har gjort at man byggede Gertrud Rasch kirke i 1973.     

 

Museum

Qaqortoq museum der har til huse i byens ældste bygning fra 1804, er også et besøg værd. Her kan man bl.a. se rekonstrueringer af det blå og det røde værelse, hvor henholdsvis Knud Rasmussen og Charles Lindbergh har overnattet. På museet kan man yderligere se typiske eskimoiske fangstredskaber og kajakker samt de spændende og farverige nationaldragter, samtidig er der løbende udstillinger i den anden del af museet.

 

Kulturprojektet ”Sten og Menneske”

Sommeren igennem i 1993-94 genlød Qaqortoq af lyden fra vinkelslibere og mejsel hug. Midt i denne vældige natur af is, blomster og fjeld, arbejdede 18 nordiske kunstnere på at forvandle den hårde granit til et udendørs galleri af skulpturer. I dag er der 24 af disse kunststykker der nu for evigt vil pryde bymiljøet og dermed sat sine spor, i det grønlandske kulturelle landskab. Ideen til dette unikke projekt ”Sten og Menneske” opstod hos bysbarnet, billedkunstneren Aka Høegh og blev realiseret i samarbejde med den lokale højskole.

 

Great Greenland

Det er Qaqortoq Turistforeningen der arrangerer besøget af Great Greenland. Grønlands eneste garveri ligger i byens hjerte ved havnen. Her vil du se lageret med 50-100.000 skind; garveprocessen vil blive forklaret og vi vil besøge systuen. Rundturen vil give et billede af, hvordan processen foregår fra ubehandlede sælskind til færdigdesignede pelse og skindjakker. Guiden vil fortælle om hvilke dele af sælen, der bliver spist od kampagner mod sælskind.

Copyright© 2000-2017 BrilleLeif® BrilleLeif og BrilleLeif logoet er registrerede varemærker tilhørende Leif Havshøj Larsen

BrilleLeif er faguddannet og autoriseret optometrist, autoriseret optiker, og autoriseret kontaktlinseoptometrist, kontaktlinsespecialist, kontaktlinseoptiker. BrilleLeif leverer briller, brillestel, brilleglas, modebriller, smarte briller, økonomibriller, reservebriller, ekstra brille, damebriller, herrebriller, læsebriller, it-briller, kontaktlinser, optik, ny kikkert, hurtig levering,  af god kvalitet. Synsprøve  Narsaq, Qaqortoq, Nanortalik og Alluitsup Paa. Online bestilling af briller, kontaktlinser, solbriller, og kikkerter til totalpriser. Smart og kvikt, hurtigere og lettere kan det ikke gøres. Få lavet en hjemmeside til firmaet eller privat og vis andre hvad du står for. Skriv til BrilleLeif for et tilbud. Start her.

Siden er opdateret
 7. april 2017

Flensborg Flensburg grænsehandel grænsebutik grænsebutikker Tyske priser euro lave priser lavpris billige billigt Tysk Tyskland varer toldfrit moms afgift afgiftsfrit Danske udland udenlandske handel handle handler køb købe køber hvor Briller i Flensborg i Tyskland fra Brille Leif Briller til Tyske priser fra Brille-Leif i Flensburg i Tyskland

BrilleLeif Tilbud og billige briller. Dansk Optiker i Flensborg i Tyskland. BrilleLeif Tilbud og billige briller. Dansk Optiker i Flensborg i Tyskland.
Leif Larsen - BrilleLeif

Qaqortoq

Danmark Sundhedsstyrelsen Autorisations ID: 05T6S
Norge Helsepersonellregisteret: 10019787
Deutschland Handwerkskammer Flensburg Deutschland Betriebsnummer: 2110579244

 

 

Mit Urteil vom 12. Mai 1998 - 312 O 85/98 - "Haftung für Links" hat das Landgericht (LG) Hamburg entschieden, dass man durch das Setzen eines Links, die Inhalte der gelinkten Seite ggf. mit zu verantworten hat. Dies kann - so das LG - nur dadurch verhindert werden, dass man sich ausdrücklich von diesen Inhalten distanziert. Hiermit distanzieren wir uns ausdrücklich von den verlinkten Seiten

Jeg taler DANSK. Ring 3210 6310 så skal du se!