Talrige kinesisk legetøj minder, så der er virkelig skyld.

I sin søgen efter lavere og lavere prissat importen var det uundgåeligt, at USA ville blive offer for kinesiske virksomheder, der ville forsøge at skære hjørner for at levere disse produkter til vores kyster til priser vi ville finde pallatable. Vores mantra “Billigere er bedre” kan komme tilbage at hjemsøge os som vores offshore produktion partnere søge efter midler til at barbere tiendedele øre fra allerede svimlende lave priser. I lande hvor færdige varer ofte sælger for mindre, end vi kan købe de underliggende råvarer (papir og paint osv.) kan meget af denne magiske snart blive udsat for, hvad det er – skæring hjørner og decideret snyd, ofte for at øge overskuddet, mens ofte blot at bo i Business.

Men fingeren bør ikke være pegede helt og holdent i retning af Asien. Alle parter skal kigge forbi de grådige motiver og nå frem til en løsning, der gavner alle, lige fra arbejdstagere, at producenten, gennem engros og detail kanaler, og i sidste ende forbrugeren. USA importører, grossister, detailhandlere og forbrugere bør tage en lang og hård kig op og ned i forsyningskæden og forstå, at alle skal fortjeneste ret så at kan opretholdes en balance, der er bæredygtig på lang sigt. Og dette inkluderer den fabriksarbejder, der ofte er overanstrengt, er underbetalt, er ofte udsat for giftstoffer og er tvunget til at leve i beskidte betingelser af fattigdom og squallor.

I kølvandet på nylige tilbagekaldelser på grund af “bly-baseret” maling og alvorlig konstruktionsfejl, David Chiu, bestyrelsesformand Hong Kong Small og Medium Enterprise fremskridt og investeringer Association, opfordrede internationale importører at kaste kinesiske producenter en livline af ikke krævende den laveste pris for deres varer. Den seneste skandale, der involverer plettet maling, der anvendes til fremstilling af Mattel toys og tragiske død Cheung Shu-hang, der har begået selvmord efter skandalen brød, har bragt skarpe fokus på spørgsmålene om kvalitetskontrol og sikkerhedsstandarder, og har kastet et spørgende spotlight på “Billigere er bedre”.

Men dagens begivenheder er endnu en anden stærk påmindelse at historien gentager sig selv, som dem, der husker den japanske produktion boom efter chokbølger fra anden verdenskrig havde aftaget kan bevidne. I 1950erne og 1960s japanerne var kendt for udpumpning ekstraordinære antal billige varer, og “made in Japan” var sidestilles med “ringere kvalitet” og nogle gange endda med “farligt for dit helbred”. Som den japanske økonomiske situation modnet og livsstil forbedret, så gjorde fremstilling kvalitet. I dag producerer japanske mange af verdens fineste kvalitetsvarer, omend med en lidt højere pris. Måske skal dette minde os om alt det i sidste ende “du får hvad du betaler for”.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.